Project LEBAY: Who’s IN?


Sorry I’ve been gone (again) from the blogsphere. I just came back from Jakarta 14 hours ago and very relieved that Angel’s wedding reception is over!!! Woot woot! She’s on her way to her honeymoon now. And I’m so happy that I don’t have any planned trip til January 2015. I know it sounds weird for me, but I feel very tired with all the travels this year. I don’t want to complain, but taking rest from flight reaaaaly does sound good for me now. :)

Anyway, I came back from Hongkong last week and I gained 2 kgs while I was there. *sobbing histerically* I didn’t know why I lost motivation to work out and eat well and I turned out to gain more weight just before Angel’s wedding reception. Day-1 from the reception, I couldn’t fit to my bridesmaid dress. NIGHTMARE!!!

So long story short, I had an epiphany to start a project. I call it Project LEBAY (LEan Before thA new Year) Hahaha.

This is s short term project that starts on 5 November and ends on 31 December.

The project is to be LEAN (my personal target is to at least lost 4 kg) before new year. Ambitious, huh?

Well, I know I love challenges and I love ticking off my goals, so I guess this is perfect. And…. I was thinking to get people to do this as well. Angel lost so much because of #cleaneating so I want more people to find out more about clean eating and benefit themselves from this too.

Here’s Angel’s cocky text to me:

Photo 4-11-14 4 40 59 pm

So… I invite you all to join me in PROJECT LEBAY. :p

Let’s do #cleaneating and workout regularly!

Here’s the insight of project lebay:

  1. Eat well and clean until New Year, unless on Christmas Eve and New Year’s Eve.

  2. Follow this fitness calendar (that’s done by me). Well, you can actually modify the calendar into your preference style of workout. That’s my preference style of workout. :)

  3. Weigh everyday to monitor your weight and measure your waist line every week!

  4. Post your amazing progress every once in a while to your instagram and tag my name!

I’m gonna post my planned menu every week. This is for this week (Wednesday to Sunday)

1st Week LEBAY

You can follow this or create something new, or you can eat out as well, as long as it’s clean!!! Please refer to here for more information about clean eating. I don’t wanna repeat myself.

Note:

Scrambled egg is without the egg yolks!!! Only use the white eggs!

 

Remember to have 2 snacks in between the meal! I have mine on 10 am and 3 pm. Sample of clean snacks:

  • Peanut Butter sandwhich
  • Almonds
  • Greek Yoghurt
  • Fruits (don’t consume in the afternoon.)
  • whole grain bread or crackers

Why do I do this?

It’s fun to have a project and when you do it together you’re stronger. :) so…. WHAT DO YOU SAY? If you’re eager to do this, comment “I’m in!” I’ll make sure I’ll keep an eye on your instagram and we’ll motivate each other!

Cheers,

May!

WHO’S IN???

WE CAN DO THIS TOGETHER!!!

39 thoughts on “Project LEBAY: Who’s IN?

  1. Meyyyy…ini sebenernya gue udah nungguin elu bikin project ini deh mey dan ya ampun ternyata bener aja…duh mulainya besok ya? Telat baca postingannya….

    Ok deh I’m in
    Really need to loose weight
    Dan ini bener banget bisa motivasi kalo rame2 ngelakuinnya..
    Kalo mau nanya2 detail menu bisa hub elu kemana mey?
    Thank you

  2. Hi… been a silent reader tapi pengen banget ikutan dunkk… bole? IG “indri_iin” any hash-tag? #semangat# PS: Deal.com.sg is having a subway promotion….(mudah2an bermanfaat, saya abis beli 10 voucher demi ini. hahahhaah

  3. may, uda perna kenalan blom yah? kenalan yahh, im mel. ive been reading ur blog since last last year? :)
    baru tau subway itu termasuk clean eating.. does it depend on type of meat/bread u choose though? pengen ikutan, tapi lagi sibuk begadang lately. ikut makan subwaynya sama work outnya aja yah. hahaha. *alasan*

    • Hi hi Mel! Nama panjang nya siapa kah? Soalnya banyak yg namanya “Mel” hahaha. Melly, amel, melania? Melissa? XD
      Anyway, yep, tergantung rotinya, daging dan sausnya juga :) biasanya gue makan honey oat bread pake chicken teriyaki/tuna trus sausnya honey mustard+red wine +sweet onion. :)

      • oh iya lupa, banyak banget mel yah. hahaha. amel namanya :)
        i see i see, di sg ada yah red wine sauce, di canada ga ada as far as I see. Di sini lagi ada special of the month, pake ribs steak. nyammm, enak.

  4. ci, aku lg ngejalanin diet mayo berkat baca blog dirimu.. udah lama maju mundur baru sekarang terealisasi.. baru hari kedua, mari kita sama2 berjuang ya ci.. :D

  5. perjuangan ci, ini aku mulai sakit..dan kekenyangan banget..padahal porsi kentangnya udah aku kurangin.. aku butuh pencerahan ci.. :D
    yah, aku ga pake whatsapp ci, ga bisa install jg..soalnya hp lg dibawa mama ke luar kota.. aku pakenya line aja.. :(

  6. I’m out! Hahaha. Keren lo May memelopori sesuatu yang positif! Lama2 bikin komunitas beneran deh. Gw tertarik banget sama clean eating, tapi buat fully commited siapin makanan yang clean dan olahraga tiap hari rasanya belom bisa, terlalu banyak excuse gw *sadar diri* haha. Tapi tulisan2 motivasi lo dan share2 link resepnya sangat berguna! Gw udah cobain banana oat pancake, enak dan gampang bangeeettt.

    Btw egg yolks segitu banyak tiap hari lo apain? Buang? Sayang ya, mustinya jual ke tukang lapis legit. LOL

    • Dinaaaa gue emg lagi cari tukang kue lapis yang maw nerima egg yolk gue nih!! Ada kenalan? Hahahaha
      Sayang bgt bo tiap hr dibuang…. ;(
      Halah katanya kalo menyusui mah bisa kurus dengan sndrnya din!

      • Haha ya ini gw udah balik ke BB sblom hamil tanpa usaha. Makannya banyak malah. LOL. Tapi kan aku pengen lebih kencang dan fit. Sekarang berasa renta.

        Ya keles kalo gw referensii tukang kue lapis, lo mao kirim ke Jkt dulu? ahaha. Lo cari tukang moon cake aja sama tukang bacang. Kan pake egg yolk tuh.

        Gw juga kalo masak kan putih nya doang, kuningnya suka gw kasih mbak. Tapi lama2 gw takut dia jadi kolestrol nya. Haha

  7. Pingback: Top Ten Moments in 2014 | Sanguine's journal

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s